Vásárlói kedvezmények: 5% kedvezmény 500.000 Ft feletti (ÁFA nélkül) vásárlás esetén és 10% kedvezmény 1.200.000 Ft (ÁFA nélkül) feletti vásárlás esetén. close

Az étterem belseje ugyanolyan fontos, mint az étel

Kérjen tanácsot egy szakértőtől

Nehéz időszakon mennek keresztül az éttermek és vendéglátó egységek tulajdonosai. Még nem gyógyultak ki teljesen a járványból és a sok korlátozásból, már más problémákkal kell szembenézniük. A folyamatosan dráguló energia-, nyersanyagárak és a munkaerőhiány azt a hatást váltja ki, hogy nem marad pénzük nagyobb beruházásokra, korszerűsítésre, átalakításra, felújításra. Ennek ellenére sokaknak sikerült megszerezniük a szükséges forrásokat az újjáépítési lépések megtételéhez vagy egy új művelet elindításához. Amúgy mindenki igyekszik a lehető legjobban leküzdeni az akadályokat. Ugyanakkor úgy gondolják, hogy a nehéz piaci helyzet mielőbb megnyugszik.

sizer

Az, hogy egy étterem sikeres lesz-e és vásárlókat vonz-e, nemcsak a jó ételeken és a kiszolgáláson múlik, hanem a megjelenésén is. Egyszerűen ahhoz, hogy az emberek a lehető legjobban érezzék magukat nálad, nemcsak minőségi és ízletes ételeket kell kínálnod nekik, hanem olyan környezetet is, ahol kedvükre étkezhetnek. Sok étteremtulajdonos mérlegeli, hogyan lehet a belső teret a lehető legvonzóbbá tenni, milyen bútorokat válasszon, a klasszikus vagy a modern stílus a jobb, vagy több alternatívát is összehasonlít. Először is rá kell jönniük, hogy milyen formát szeretnének adni működésüknek. Akár a modern megjelenést részesítik előnyben, akár hűek maradnak a klasszikusokhoz, vagy kabin, pajta, horgászbástya stílusában rendezik be az éttermet.

 

Az eredetiséggel nem lehet hibázni

Lehet, hogy Ön hajlamosabb a konzervatív lakberendezési módra, de mindenképpen javasoljuk, hogy legalább egy kicsit eredetileg viselkedjen. Szabadulj meg a giccses tárgyaktól. Nem fogják gazdagítani a működését. Ráadásul sokon feleslegesen gyűlik össze a por. Művirágok helyett használjon élő virágokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a belső teret. Az akvárium, a nagy órák vagy a szokatlan tárgyak előnyt jelentenek.

 

A jobb kezelhetőség érdekében könnyebb bútorokat ajánlunk. A nagy és masszív asztalok, székek a múlté, előnyben részesítik az igénytelen eszközöket, amelyeket szükség esetén könnyen mozgathatunk. Az is fontos, hogy milyen lesz az asztal. Egy csokor virág biztosan nem ront el semmit, de vigyázz, nehogy feleslegesen akadályozza az étkezést. Ha terítővel szeretnénk letakarni az asztalt, javasoljuk a klasszikus terítők helyett a teflonnal kezelt terítők használatát. A speciális felületkezelésnek köszönhetően könnyen tisztíthatók. Könnyen karbantarthatók, folyadék vagy egyéb étel kiömlése esetén pedig elég egy egyszerű kendő a szennyeződés eltávolításához. Ily módon időt takarít meg a mosásra, de energiát és ezáltal anyagi forrásokat is. A szépen díszített asztal elengedhetetlen. A hangedliket, szalvétákat vagy fényezőket igyekezzen úgy választani, hogy azok a lehető legjobban harmonizáljanak a környező környezettel és ne legyenek túlságosan áthatóak. Ügyeljen a minőségre. Olyan anyagokból kell készülniük, amelyek nem engedik el a szálakat és hosszabb élettartamúak. Javasoljuk a pamut és poliészter kombinációját.

 

Ne becsülje alá az ülést

Ha még nagyobb lépést szeretne tenni előre, a hétköznapi székek helyett válasszon egy kis exkluzivitású ülést. Használhat eredeti székhuzatokat, amelyeket vendégei biztosan értékelni fognak. Esztétikai funkciójukon túl hasznos funkciót is betöltenek.

 

Győződjön meg arról is, hogy a létesítmény falai megfelelően díszítettek. A hagyományos tájképeket eredeti festmények, falfestmények vagy nagy keretes fényképek váltották fel, gyakran fekete-fehérben. Ebben az irányban viszont szerepet játszik a fantázia, így mindenki mást szeret. Esetleg válassz egy nagy, látható órát a kép helyett, vagy hagyd a falat úgy, ahogy van – dekoráció nélkül. Mindenesetre modernek azok a felületek, amelyek nem sima szerkezetűek, de érdesek, vagy tégla és kő látható.

 

Természetes fény az előtérben

A világítás fontos szempont. Javasoljuk, hogy a lehető legvilágosabbá tegye a belső teret. A napfény pozitív hatással van az emberre. A jól megvilágított szoba is vonzerőt jelent a vendégek számára. Ügyeljen arra, hogy a tompított fény vagy a sötét belső tér alkalmasabb éjszakai bárokhoz. A mesterséges fény kiválasztásakor meleg izzókat ajánlunk. Kerülje a színes mintákat. Unalmasnak vagy akár lehangolónak tűnhetnek. Egy lámpa helyett több kisebb lámpát tennénk a mennyezetre. Esztétikai szempontból olyan elem lesz, amelyet minden látogató észrevesz.

 

A tágasságot sem lehet megkerülni. Sok minden egy helyen felhalmozva nem tűnik hangulatosnak, inkább szűknek. Az asztalokat ésszerű távolságra helyezzük el egymástól, és ha nincs hely, hagyjuk el az egyéb kiegészítőket. Ha egy teljesen új műveletet állít be modern elemekkel, ne habozzon kísérletezni. Ne félj geometrikus formákat használni, az absztrakt művészet is előny.

 

Az ablakokhoz megfelelő függönyöket ajánlunk. Napközben élesíteni kell őket, hogy ne akadályozzák a természetes fényt. Ha dekorfüggöny mellett dönt, ne feledje, hogy ezek harmonizáljanak a környezettel, és ne legyenek túl áthatóak. Itt is fontos, hogy napközben élesítsék őket.

 

A belső tér színe az egyik fő szempont. Kerüld a fényteleneket, vigyázz a kék vagy sötét árnyalatokkal, ami mindent elronthat. Próbáljon olyan kombinációt választani, amely nem zavarja a figyelmet. Ne keverje a hideg színeket a melegekkel, hanem érzékenyen válasszon olyat, amely tökéletesen illeszkedik az összképbe. A mennyezethez célszerű világosabb árnyalatot választani.

 

Sokkal többet lehetne mondani az így létrejött belsőépítészetről. Ha már díszített egy éttermet vagy más létesítményt, tudja, hogy a színek, bútorok, kiegészítők vagy egyéb részletek megfelelő kombinációjának kiválasztása nagyon nehéz. A piac változatos változatokat, színkombinációkat, dizájnt és nem utolsósorban rengeteg ötletet kínál. A fantáziának nincs határa, a végső döntést továbbra is a befektető hozza meg. Javasoljuk azonban, hogy a belső tér berendezésekor konzultáljon szakértőkkel. Ideális, ha láthatja a tér 3D-s előnézetét, így legalább hozzávetőleges elképzelése van arról, hogyan fog kinézni a készüléke a végén. Gondolja át alaposan, fontoljon meg több alternatívát, és mindenekelőtt gondoljon a legfontosabbra. Az étterem a vendégeké, és jól kell érezniük magukat benne. Ellenkező esetben megkerülik a műveletet.

 

share facebook Megosztás
Hírlevél

Hagyja meg e-mail címét, hogy tájékoztassuk újdonságainkról, cikkekről és kedvezményekről.